news        mail   location

 
 

Scriitorul Petre Ispirescu, amintea în scrierile sale de un miracol posibil: „Tinerețe fără bătrânețe, și viață fără de moarte!”

 

Este posibilă și așa performanță miraculoasă, dacă ne ținem mereu tineri. Pentru acest lucru este necesar să facem anumite lucruri, care nu sunt atât de greu de împlinit.

„Se pune întrebarea: ce să-i dăm creierului, ca hrană zilnică? Aici intră, desigur, toate vegetalele, care au foarte multe vitamine, pe care creierul le absoarbe. Iată câteva exemple: nucile, mango, morcovii, avocado, spanacul, usturoiul care are foarte multe substanțe extrem de bine calibrate...De 5.000 de ani, toată lumea știe că acest usturoi este extrem de bun pentru artere, pentru vase, bun pentru funcțiile cerebrale. Din nefericire, mirosul cam supără anumite nasuri, deși, chiar mirosul este benefic pentru respirație. Să vedem ce meniu este folositor pentru sănătatea creierului: măslinele, pătrunjelul, busuiocul, brocoli, semințele de dovleac, carnea slabă de curcan, peștele slab, care ajută la celula nervoasă, peștele gras care conține Omega 3, somonul, salate verzi, spanacul, ceaiul verde, cafeaua este antioxidantă, dar nu în cantități exagerate.

Ce să evităm, ca meniu, pentru creier? Slănini în cantități mari, sosurile grase, mâncări prăjite. Să nu uităm alimentul esențial: APA! Creierul uman conține 78% apă și are nevoie de apă pentru a funcționa, dacă nu avem grijă, creierul se deshidratează, așa că este necesar să bem apă dacă dorim să rămânem tineri.”

De obicei nu se prea bea apă. Dacă poliția, ar controla să vadă dacă cei din mașină au apă sau nu, ar putea să aplice amenda: lipsa de apă în călătorie!

Apa este vitală! Absolut toate bolile au cauza în deshidratare, adică uitarea de a bea apă. Pe vremuri, românii beau șpriț: apă amestecată egal cu vin! Nimeni nu era bolnav!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar