news        mail   location

 
 

Am văzut ce boli anume pot să bântuie bietul creier uman, atât de bombardat, care se află în partea extremă din partea de sus a organismului uman.

 

Știm numărul de celule și știm și structura întregii activități, pe cât se lasă știută. Se pune întrebarea directă: Cum îl dezvoltăm? Iată și răspunsul: prin informație, după cum ne arată savantul Einstein, fiind dovedit de către toți savanții, în decursul vremii. Cu cât este mai bogată informația, cu atât droaia de celule nervoase se pune în stare lucrativă, sinapsele se deschid și atunci creierul uman se dezvoltă, așa cum susține Albert Einstein.

Putem afirma că astfel, creierul uman își capătă prospețimea și începe activitatea lui plină de taine și miraculosul nevăzut dar lucrativ.

Educația prin informație trebuie începută de timpuriu, avându-se în vedere că pruncii, de la trei ani au un creier mult dezvoltat. Este, cum se știe, foarte important ca să nu folosim cuvinte de iz negativ, fără să se pună presiune pe viața pruncului. El trebuie să fie liber, să se joace, adică să fie în văzduhul lui copilăresc, pentru a se dezvolta fără poticnire.

La școală să se învețe numai lucrurile folositoare, în mod selectiv, fără „toceală”, cu care nu-mi făceam de lucru. Am respins această nenorocire de pe capul creierului. Am avut o libertate absolută. Am citit tot ce era necesar pentru școală și am adăugat ce se mai putea. Făceam concurs de citit. Noaptea citeam la gura sobei, că nu aveam voie să aprindem lumina după ora 22.00.

Ați întâlnit și dumneavoastră subiecți (persoane) care au o memorie uimitoare. Cunosc pe viu, contemporani, despre care nu spun acum nimic, dar voi aminti o minte cu memorie uriașă, și mai ales o memorie vizuală înfricoșătoare, spre exemplu, Sfântul Andrei Șaguna, care când citea cu o viteză uluitoare, el fotografia pagina cu ochii înrădăcinați în minte și apoi reproducea întocmai spre uimirea tuturor! Doar un exemplu, ca să nu complic lucrurile.

Este o binecuvântare de la Domnul Dumnezeu ca să fii dotat cu o memorie cuprinzătoare și mult folositoare!

Se zice că elefantul ar avea memorie deosebită. Noi, oamenii, să avem în memorie (aducere aminte) numai gânduri și lucruri sfinte. Așa salvăm creierul!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar