news        mail   location

 
 

Ca să fie limpede pentru viața noastră, nu vom neglija faptul că Domnul Dumnezeu ne cere să nu lucrăm doar pentru mântuirea noastră, ci și la mântuirea aproapelui nostru.

 

Dacă în dar am primit o binecuvântare, în dar trebuie să o oferim, așa cum am primit, fără să amestecăm grâul cu neghina sau lumina cu întunericul.

Atunci vom realiza că sufletul acestei lucrări este Însuși Iisus, Căruia se cuvine să mulțumim cu toată însuflețirea.

De asemenea, să ne strunim convingerea că strădaniile noastre sunt limitate și că nu putem să învingem cu propriile puteri: „Fără de Mine nu puteți face nimic” (Ioan 15, 5). S-ar părea că suntem constrânși să nu facem nimic fără a cere și a ne încadra în poruncile Domnului Dumnezeu. Adică, suntem chemați, nu numai să recunoaștem opera lui Dumnezeu, dar să și lucrăm de bunăvoie și cu dragoste de fii și casnici ai Domnului Dumnezeu.

Dacă ne lăsăm în voia lui Dumnezeu, adică să lucreze El, pentru că viața noastră și așa este prea scurtă și prăpădită, aici pe Pământ, trebuie să fim siguri că nu suntem sărăciți de munca și responsabilitatea de care nu ne putem lipsi. Avem și noi contribuția modestă și limitată, pentru a ne încuraja, într-un fel de „parteneriat” divino-uman, dacă putem să spunem așa.

Auzim că în lume se orânduiesc Asociații, adică oamenii se asociază pe activități minore sau majore, după cum se poate, și așa desfășoară activități de zi cu zi. Deci, pământenii se sprijină unii pe alții și doar acei asociați care-s lepădați de mândrie, de orice ifos și poftă de câștig colateral ajung la rezultatul dorit. E vorba de sinceritate în raporturile de la om la om. Când este vorba de a lucra sub binecuvântarea Domnului Dumnezeu, omul nu poate fi îngrijorat – are bucuria de a lucra de-a valma cu Dumnezeu. Cine lucrează cu Dumnezeu și-L are pe Iisus Hristos drept Stăpân, viața, în general, este salvată și nu se ofilește, fiind adăpată cu iubirea cea nemuritoare a Domnului Dumnezeu.

Să ne lăsăm în grija lui Dumnezeu și viața Lui să o dăm, cum auzim mereu în chemarea din ectenia liturgică.

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar