news        mail   location

 
 

Ținta noastră ca viețuitori pe lumea aceasta este realizarea unui mod de viață, în centrul căreia va trebui să troneze Domnul nostru Iisus Hristos, care stăpânește într-un suflet atunci când acesta voiește să-L urmeze în toate cu dumnezeiască dragoste.

 

Cine s-a hotărât să urmeze pe Iisus Hristos, trebuie să se încredințeze că Însuși El S-a supus necondiționat lui Dumnezeu, ascultându-L și împlinindu-I voința: „M-am coborât din cer nu ca să fac voia Mea ci voia Celui ce m-a trimis pe Mine” (Ioan 6, 38). Această legătură și comuniune în Sânul Sfintei Treimi este adânc grăitoare, mai ales când și Sfântul Apostol Pavel scrie Romanilor: „că și Hristos n-a căutat a Sa plăcere” (Romani 15, 3), astfel se pune în lucrare acel: Agendo contra – împotrivește-te tuturor ispitelor care năvălesc asupra omului cu voia și fără voia sa.

Drumul cel mai scurt spre Iisus Hristos Domnul, este bucuria hotărâtă de a păși pe urmele Mântuitorului Hristos de a fi credincios harului dumnezeiesc și a reveni la o viață interioară și chiar în mijlocul tuturor încercărilor se vor împlini cuvintele biblice ale profetului Isaia: „Atunci lumina ta va răsări ca zorile și vindecarea ta va veni repede. Dreptatea ta va merge înaintea Ta, iar în urma ta mărirea Domnului. Atunci vei chema pe Domnul și El te va auzi. Tu vei striga și El va zice: Iată-mă! Domnul îți va fi povățuitorul tău; chiar și în pustie te va sătura și va da tăria oaselor tale. Tu vei fi ca o grădină udată, ca un izvor de apă vie, ce nu seacă niciodată” (Isaia 58, 8-11).

Adică, în final, fiecare dintre noi trebuie să devină un izvor de apă vie, nu doar pentru viața personală, ci și pentru viața celor din familia noastră, Neamul nostru, aproapele nostru, care așteaptă o nouă și dinamică experiență de la cei care nu se lasă biruiți de lâncezeală și indiferență față de viața superioară, salvată din noroiul nesiguranței.

Orice pas făcut de noi, pe cărările mântuirii, este o bucurie ce se face celor care ne cunosc, cetelor Îngerești, Maicii Domnului și chiar Însuși Domnului Iisus Hristos. Este lucrarea Lui asupra vieții noastre lăuntrice, ce se realizează cu osteneală multă!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar