news        mail   location

 
 

Toma de Kempis sau Toma al Câmpului în cartea sa „Urmarea lui Hristos” ne arată, aproape la fiecare pagină, drumul care ne poate duce pe Cărările Mântuirii. Citind cartea, găsim soluții și răspuns la toate situațiile și problemele pe care le întâmpină majoritatea fiilor acestui Pământ zbuciumat, care zboară în Univers de miliarde de ani, cu o viteză constantă și continuă.

 

Să medităm cel puțin, o dată, în cursul unei zile, de la răsăritul până la apusul soarelui, la marea grijă și îngrijorare a Domnului Dumnezeu în gospodărirea Universului și a ordinii de ceasornic electronic, de precizie astronomică! N-am închide un ochi!

M-am gândit adesea la ordinea (viața) lăuntrică a Cosmosului brodat cu atâta măiestrie de Veșnicul Creator. Rămâi uimit și nu poți cuprinde adâncimea Cosmosului! Nu putem cuprinde nici lungimea sau lățimea sau chiar înălțimea a ceea ce ni se arată privirii noastre terestre, în Universul fizic, vizibil.

De multă vreme nu mai privim bolta cerului înstelată și nu mai vedem miliardele de stele și planete și nici măcar Calea Lactee în care ne aflăm noi, cum ne așează în pagina celestră, astronomia, pe care trebuie să o cunoaștem, ca și cultură generală, cel puțin!

Am încercat o străpungere, cu gândul, în viața lăuntrică a Pământului? Știm ce este sub picioarele noastre? Știm despre viața lăuntrică a Naturii, în care venim, stăm o vreme și apoi mergem într-o altă viață, zidită de Domnul Dumnezeu?

Ca să deslușim câtuși de puțin misterele vieții, trebuie să privim înlăuntrul vieții noastre și să medităm cu grijă la darul unic și de cel mai mare preț, viața în integralitatea ei, și, desigur, viața personală a fiecăruia dintre noi. Acum, și în mod repetat trebuie să nu uităm ceea ce scrie Sofocle în Antigona că: „În lume-s multe mari minuni, minuni mai mari ca omul nu-s”.

Când ne gândim la cea mai mare minune, omul, atunci gândul nostru se ridică la Cel ce l-a creat! La Domnul Dumnezeu! Așa vom înțelege coborârea noastră în tainele vieții noastre, unde fără știrea noastră, de cele mai multe ori simți forța prezenței lui Iisus, fără de care nu putem înțelege tainele ce înconjoară ființa noastră!

Calinic Argeșeanul

Informații de contact

phone Tel. / Fax: 0348401956;
arhiepiscopiaargesului @gmail.com

Prezentare

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului este o eparhie din cadrul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a Bisericii Ortodoxe Române. Are sediul la  Curtea de Argeș și este condusă de Părintele Arhiepiscop Calinic Argeșeanul.

Social media

Sfanta Mucenita Filoteea, sinaxar